Graffiti! Det handlar om stulen sprayfärg, små signaturer och hela väggmålningar. Om Hip Hop-musik och dekorerade tunnelbanevagnar. Om en kokande kulturgryta med ingredienser från hela världen.

Många ser graffiti som ett osmakligt klotter. Andra som en renodlad konstart som kommit för att stanna. Men oavsett vad du tycker, berörs du av den. I Per-Olof Sännås bok Graffiti möter du Here To Stay, This Town Stinks, Vandals In Motion och andra ungdomsgäng som valt sprayfärg som vapen. Du möter Disey, Ziggy, Zip och Baze.

Förortsungdomar som vill säga dig något. Som vill synas, få uppmärksamhet och spänning. Som vill protestera och peka på orättvisor och problem i vår värld. Boken för oss genom Hip Hop-kulturen. Från starten i Bronx, New York på 70-talet, fram till väggmålningen som gjordes i ditt kvarter i går natt. Den berättar om musiken, dansen och graffitin.

Tre uttrycksmedel som fört Hip Hopen ut över världen och in mitt i bland oss. På gott och ont. Boken Graffiti är ett spännande verklighetsdokument som på ett rappt och intressant sätt speglar och berättar om en ny subkultur. Som förklarar vad som styr dagens ungdomar och de målningar du ser fladdra förbi genom tunnelbanefönstret.


Till bildgalleriet >>>
I tre år levde Per-Olof Sännås tillsammans med gänget. Hans envisa och fördomsfria attityd öppnar dörrar som är stängda för oss andra. Per-Olof vann ungdomarnas förtroende. Den här boken är resultatet av detta öppna förtroende.

Boken som skildrade Stockholms klottrare och Hip Hop-kulturen
sålde snabbt slut och stals från alla bibliotek.


Men nu -eftersom många frågat efter den- har en ny upplaga av den kultförklarade boken tryckts upp. "Graffiti" är inbunden, på 128 sidor och innehåller 150 färgbilder. Alla de kända graffiti-målarna som Disey, Ziggy, Circle, Puppet och Mode 2 medverkar.

ISBN: 91-7970-777-7

Intervjuer
>
Intervju med PO Sännås i City Nytt
> Intervju med PO Sännås i Dagens Nyheter
> Intervju med PO Sännås i Aftonbladet
> Intervju med PO Sännås i Svenska Dagbladet
> Intervju med PO Sännås i TCO tidningen

Videoklipp - Intervju ABC/SVT
[ BREDBAND ] - Windows Media
[ MODEM ] - Windows Media

Videoklipp - Intervju ABC/SVT 1993
[ BREDBAND ] - Windows Media
[ MODEM ] - Windows Media

För att se videoklippen behöver Du Windows Media Player.

Copyright © 2004 Per-Olof Sännås